Deratizare

Este un proces prin care indepartam soarecii, sobolanii si alte specii de rozatoare din zona unde traim, muncim si ne odihnim . Rozatoarele sunt cea mai frecventa sursa de infestare a locuintelor , locuriilor de munca si de recreere din orasele noastre.

Deratizarea consta in aplicarea de masuri permanente care au scopul de a elimina rozatoarele daunatoare (soareci, sobolani), aducatoare de microbi si diverse boli periculoase atat pentru om cat si pentru animale .

Rozatoarele constituie un pericol permanent de boli si pierderi economice. Din aceasta cauza, deratizarea se efectueaza in mod continu si ritmic, pentru a impiedica refacerea rapida a populatiei daunatoare.

Este bine cunoscut faptul ca rozatoarele joaca un rol important in transmiterea unui numar mare de boli bacteriene, virotice si parazitare, atat la om cat si la animale, deratizarea prevenind transmisia acestor boli de catre rozatoare, prin muscatura sau contact.

De asemnea, deratizarea are efect si asupra pierderilor economice, intrucat soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente , sisteme electronice , de comunicatii , care contribuie la confortul nostru si calitatea vietii noastre.